Tárcsák karbantartása

Kedves Gazdálkodó!

Ha még nincs METALWOLF V tárcsája, jó szívvel ajánljuk termékeinket, melyekről minden információt megtalál honlapunkon, vagy szívesen válaszolunk kérdéseire telefonon is! Viszont ha már van ilyen eszköze, biztosan hasznosnak fogja találni a rövid összefoglalásunkat a karbantartásáról.
Kezdjük a csapágyakkal! Minőségi, megbízható ST csapágyakkal szereljük a tárcsákat, de ezekre is figyelni kell a használat során:
Az ST csapágyakba nem szabad olyan sok kenőanyagot belenyomni, hogy kibuggyanjon a tengelynél, mert tönkre megy tőle a háromajkas tömítés. A csapágyak zsírtöltöttsége 30-50 %, amit 50-60 üzemóránként diónyi kenőanyaggal szükséges pótolni.
A kerékagyak kúpgörgős csapággyal készülnek. Ennek előnye, hogy a csapágyhézag utánállítható. Emiatt viszont a kopást rendszeresen ellenőrizni kell, és szükség esetén utánállítani. Erre érdemes figyelni a hosszabb élettartam érdekében.
Milyen beállításokat érdemes ellenőrizni a tarlóhántási szezon előtt?
A tárcsa, kialakításából adódóan az óramutató járásával megegyező irányba forgatja az eszközt. A METALWOLF tárcsák vonórúdjának bekötési pontja állítható, így a vonópont menetirány szerinti balra tolásával ez a hatás korrigálható.
tárcsasorok beállítási szöge állítható, 15-20 fok között. A hátsó sor beállítási szögét tanácsos mindig nagyobbra állítani, mint az elsőét.
A tárcsák sárkaparóit kb. 10-15 cm-re kell beállítani a lapoktól. A kopás, használat során ennek utánállítása szükséges.
A tárcsalapok minőségi spanyol Bellota lapok, amelyek kopásállósága rendkívül magas. Viszont szezonkezdet előtt feltétlenül érdemes átnézni a sorokat, és ha szükséges, akkor cserélni a régi lapot – természetesen ránk kopó alkatrész utánpótlásban is számíthat.
Végül, de nem utolsó sorban, a hidraulika tömlők ellenőrzése, szükség szerinti cseréje is hozzá tartozik a szezonra való felkészítéshez.

Reméljük, a fenti javaslatokkal hozzájárulhatunk a gördülékeny munkához.

Széles termékpalettánkban mindenki megtalálhatja, amire a gazdaságában szüksége van.
De ha mégsem, egyedi gyártást is vállalunk!

Gépeink minőségi alapanyagokból készülnek, 30 év tapasztalatával. Az alkatrész ellátás nálunk folyamatosan biztosított, garancia időn túl is.

Kövessen minket Facebookon, Instagramon, iratkozzon fel Youtube csatornánkra, hogy minden friss hírről értesüljön!
Ha segítségre van szüksége, állunk rendelkezésére!
Keressen minket elérhetőségeinken:
info@metalwolf.hu
Iroda: 06 78 517 070
Mobil: 06 20 350 8059
Üdvözlettel,
Farkas Csaba