METALWOLF sorközművelő, gumiujjas kapákkal

A METALWOLF Kft. már több, mint 3 évtizede gyárt talajművelő eszközöket Magyarország szívében, Géderlakon. Sorközművelő eszközeink eddig is népszerűek voltak nemcsak belföldön, hanem Ausztriában és Németországban is. A mechanikus gyomirtás egyre fontosabbá válásával a sorköz tisztán tartása mellett a sorban végzett gyommentesítés is elvárás. Erre tekintettel a kultivátor gépcsaládunkat idén ujjas kapás kivitellel bővítettük.

Ismerjék meg ezt az eszközt!

Az ujjas kapa forgatást megvalósító csapágyazott fémujjakkal ellátott tárcsából és a hozzá kapcsolódó, gyomírtást végző rugalmas csillagkerékből áll. Az eszköz forgatása ezeken a merev fémujjakon keresztül történik, melyek ferdén, körkörösen helyezkednek el az ujjas kapán és a talajba függőlegesen hatolnak be, miközben a rugalmas csillagkerekek ujjai két oldalról nyúlnak be a növénysorba, kiszedve a gyomokat

A gépet csak akkor lehet optimálisan használni, ha a kultúrnövények már egyértelműen fejlettebbek a gyomoknál. A rugalmas ujjak betemetik, vagy kitépik a fiatal gyomokat.

Ha a kultúra már magasabb, mint a gyom, akkor a gyomok betemetése jó megoldás lehet, míg erősebb szárú kultúra esetén a gyomok földből való kitépése is lehetséges. A gyomok betemetése az ujjas kapák tartószárának menetirányban való előre döntésével valósítható meg.

Az ujjas kapák hatékonyságát nagyban befolyásolja a talaj nedvességtartalma. Legideálisabb a talaj vízkapacitásának értéke körül használni az ujjas kapákat, azaz kb. 2-3 nappal az eső vagy öntözés után, mikor a többlet víz már elfolyt. Ekkor a talaj se nem túl nedves, se nem túl száraz, ideális állapotot eredményez az ujjas kapák használatához

A legjobb eredmény elérése érdekében a kapálási sávnak minél keskenyebbnek kell lennie. 4 cm szélesség reálisnak számít. Kamerával feleszerelt gép esetén a csillagkerekek ujjainak távolsága akár 2 cm is lehet. Olyan növények esetén, ahol az ilyen kis értékek nem megvalósíthatók a szár nagyobb vastagsága miatt, nagyobb távolságot kell alkalmazni. A kerekek szögének állítására nincs szükség, megfelelően megválasztott szög esetén a csillagkerék gumiujjai deformálódnak és a talajhoz hozzányomva azzal párhuzamosan állnak be.

Legyen partnere a mechanikus gyomirtásban egy megbízható, magyar gyártmányú METALWOLF sorközművelő, gumiujjas kapákkal szerelve!

Keressen minket, várjuk hívását!

 

 

 

 

 

Fogas boronák a Metalwolftól

Kedves Gazdálkodó!

Vannak gépek, amik sohasem mennek ki a divatból… Ilyen a fogas borona is!
Ebben a hírlevélben videóval és részletes leírással szeretnénk bemutatni Önnek kínálatunkat.
Mivel a leírásoknál mindig jobb működés közben látni az eszközt, ezért kezdjük is a bemutató videóval! Ebben egy olyan gazdát ismerhet meg, akinek két Metalwolf fogasa is van, így igazán ismeri már a gépet!
A fogasok nálunk sokféle változatban, nagyon sokszor egyedi igény szerint készülnek 2,2 méterestől egészen 9,2 m munkaszélességig.

Többféle fogtípusból lehet választani:

 •  20×20/170 egyenes fog
 • 25×25/210 egyenes fog
 •  kanalas fog.
A fogastáblák 50×10 laposacélból készülnek.
Mérete/tömege 25×25 egyenes foggal (20×20 foggal) a következő képpen alakul:

 • 1,1m / 71kg (65kg)
 • 1,4m / 88kg (80kg)
 • 1,6m / 107kg (98kg

A sima fogastáblás változaton kívül kérhető többféle talajlezáró elemmel.

 • Simítólappal készülhet 100x50x6-os L-acél hátsó simítóval, nyomórugóval vagy 130x65x10-es hátsó simítóval, támasztórugóval.
 • A függesztett fogas boronák két sor csipkés rögtörő hengerrel szerelhetőek.

Ha valaki szeretne változatosabb alkalmazást, kérheti rugós kapás művelőelemre átszerelhető változatban is.

Vontatott kivetelben ékgyűrűs lezáró hengerrel is készülhet:

 • 480mm átmérőjű ékgyűrűkkel,
 • 100mm gyűrűtávolsággal
 • gyűrűk között laposvas sárkaparókkal.

Széles termékpalettánkban mindenki megtalálhatja, amire a gazdaságában szüksége van.
De ha mégsem, egyedi gyártást is vállalunk!Gépeink minőségi alapanyagokból készülnek, 30 év tapasztalatával. Az alkatrész ellátás nálunk folyamatosan biztosított, garancia időn túl is.
Kövessen minket Facebookon, Instagramon, iratkozzon fel Youtube csatornánkra, hogy minden friss hírről értesüljön!

Ha segítségre van szüksége, állunk rendelkezésére!
Keressen minket elérhetőségeinken:
info@metalwolf.hu
Iroda: 06 78 517 070
Mobil: 06 20 350 8059

Üdvözlettel,
Farkas Csaba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indul az őszi magágykészítés!

Kedves Gazdálkodó!

Hamarosan indul az őszi magágykészítés.

A jó magágyhoz nagyon fontos egy jó magágy készítő kombinátor!

Nálunk a hagyományos kombinátorokon kívül kompaktorokat és vario kombit is találhat!

függesztett kombinátoraink alapkivitelben 3 sorba rendezett rugóskapákkal készülnek.
A művelőelemek 32X10 mm-es segédrugós, merevített rugóskapák, fordítható lándzsával.

 

Merev vázzal 2,2 méterestől 3,3 méteres művelési szélességig, hidraulikusan csukható kivitelben 7,2 méteres művelési szélességig gyártjuk.
Vannak választható opciók is hozzá: fogastáblás művelőelemek, frontfüggesztés, első simítólap támasztórugóval vagy nyomórugóval.

 

Félig függesztett kombinátoraink három féle változatban készülnek.
Mindhárom változatban 5 sorban helyezkednek el a kapák, amelyek alapváltozatban 32×10-es segédrugós, merevített rugóskapákkal szereljük fordítható lándzsával, de választható hozzá rugóskapa lúdtalppal vagy germinátor kapa is. A kapák utáni simító és lezáró egység rugóztatott L idomacél simító, valamint soronként rugóztatott 2 darab csipkés rögtörő henger.

A TKV jelű félig függesztett kombinátorok 4,2 méterestől egészen 8,4 méteres művelési szélességig készülnek. A kapák osztása 120 mm. A művelési mélységet a szárnyak végén állítható 2-2 db kerék és a váz középrészen belül elhelyezett, hidraulikusan mozgatható 2 db szállítókerék biztosítja.

 

Kompaktoraink felépítése annyiban különbözik a TKV kombinátortól, hogy a kapasorok elé bekerült egy rugóztatott L acél simító és csőpálcás rögtörő henger, ami a nagyobb rögök aprítását segíti. 4,2 méterestől 6,6 méteres változatig állnak rendelkezésre.
VARIO KOMBI talajművelő eszközeink 4-2-8,4 méter művelési szélességűek. Kapaosztása sűrűbb, mint az előző két változaté, 100 mm. A mellső elmunkáló elem hidraulikusan állítható, különálló, 150 mm széles rugós simító lapokból áll. A talaj tömörödés csökkentése érdekében tandem kerekes kialakítású.

Követő boronával is rendelhető. Ez a rögrendező nedves, vizes talajon szép munkát végez, anélkül, hogy visszatömörítené a talajt.

Széles termékpalettánkban mindenki megtalálhatja, amire a gazdaságában szüksége van.
De ha mégsem, egyedi gyártást is vállalunk!

Kövessen miket Facebookon, Instagramon, iratkozzon fel Youtube csatornánkra, hogy minden friss hírről értesüljön!

Ha segítségre van szüksége, állunk rendelkezésére!

Üdvözlettel,

Farkas Csaba
ügyvezető

Metalwolf Kft