Gépek a tavaszi munkákhoz

Így az év elején, amikor kicsit jobban ráérnek a tervezésre a gazdák, szeretnénk bemutatni, milyen magyar fejlesztésű és gyártású, profi talajművelő gépekkel állunk rendelkezésükre.

A tavaszi munkákhoz szükség lehet egy jó kombinátorra, hengerre vagy simítóra.

Magágykészítő kombinátor

Elsőként a magágy készítő kombinátorainkat szeretnénk részletesen bemutatni Önnek.

Magágykészítők között függesztett és félig függesztett kombinátorokat, kompaktort és vario kombit kínálunk. Ezek az eszközök őszi-tavaszi magágykészítésre és szántás elmunkálására használhatók, 8-15 cm mélyen dolgoznak.

Függesztett kombinátoraink alapkivitelben 3 sorba rendezett rugóskapákkal készülnek, de igény esetén legyártjuk 4 soros kivitelben is. A művelőelemek 32X10 mm-es segédrugós, merevített rugóskapák, fordítható lándzsával. A rugóskapák után rugóztatott simítólap (rugóztatott L idomacél) és 2 sor csipkés törőhenger dolgozik, a szárnyak végén mélységhatároló kerék segíti a beállítást.

Merev vázzal 2,2 méterestől 3,3 méteres művelési szélességig, hidraulikusan csukható kivitelben 3,3 métertől 7,2 méteres művelési szélességig gyártjuk – de egyedi kialakítás is kérhető. Opcióként fogastáblás művelőelemek, frontfüggesztés, első simítólap támasztórugóval vagy nyomórugóval rendelhető.

Félig függesztett kombinátoraink három féle változatban készülnek.
Alapfelépítésük azonos, a gép vázszerkezete sík váz, mely középrészből, valamint jobb-bal szárnyból áll. A szárnyak külön-külön hidraulikus munkahengerekkel mozgathatók.
Mindhárom változatban 5 sorban helyezkednek el a kapák, amelyek alapváltozatban 32×10-es segédrugós, merevített rugóskapákkal szereljük fordítható lándzsával, de választható hozzá rugóskapa lúdtalppal vagy germinátor kapa is. A kapák utáni simító és lezáró egység rugóztatott L idomacél simító, valamint soronként rugóztatott 2 darab csipkés rögtörő henger.

TKV félig függesztett kombinátorok 4,2 méterestől egészen 8,4 méteres művelési szélességig készülnek. A kapák osztása 120 mm. A művelési mélységet a szárnyak végén furat – csap rendszerrel állítható 2-2 db kerék és a váz középrészen belül elhelyezett, hidraulikusan mozgatható, lökethatároló lemezekkel szabályozható 2 db szállítókerék biztosítja.

Kompaktoraink felépítése annyiban különbözik a TKV kombinátortól, hogy a kapasorok elé bekerült egy rugóztatott L acél simító és csőpálcás rögtörő henger, ami a nagyobb rögök aprítását segíti. 4,2 méterestől 6,6 méteres változatig állnak rendelkezésre.

VARIO KOMBI talajművelő eszközeink 4-2-8,4 méter művelési szélességűek. Kapaosztása sűrűbb, mint az előző két változaté, 100 mm. A mellső elmunkáló elem hidraulikusan állítható, különálló, 150 mm széles rugós simító lapokból áll. A talaj tömörödés csökkentése érdekében tandem kerekes kialakítású.

Vásárlóink többször kérték, hogy a Vario kombit követő boronával szerelve szállítsuk. Ez a rögrendező nedves, vizes talajon szép munkát végez, anélkül, hogy visszatömörítené a talajt. Ennek a műszaki megoldását kidolgoztuk, így követő boronával is kérhetőek a gépek.

Széles termékpalettánkban mindenki megtalálhatja, amire a gazdaságában szüksége van.
De ha mégsem, egyedi gyártást is vállalunk!

Jó tervezgetést kívánunk!

Ha segítségre van szüksége, állunk rendelkezésére!

Üdvözlettel,

Farkas Csaba
ügyvezető, tervezőmérnök

Metalwolf Kft.

Comments for this post are closed.