Februári hírlevél

Kedves Gazdálkodó!

Ahogy mondani szokás: január, február, itt a nyár!
Ez a mezőgazdaságban valóban igaz, beindulnak a munkák és annyi dolguk lesz a gazdáknak, hogy észre sem veszik, hogy röppent el pár hónap.

sorközművelők szezonja talán még távolinak tűnik, de mivel jelenleg hosszabbak a szállítási határidőink, érdemes előre gondolkodni!

SORKÖZMŰVELŐ KULTIVÁTOR

Szeretnénk Önnek részletesen bemutatni a széles sorközművelő palettánkat. Számos méretben és különböző vázkialakítással kínáljuk a sorközművelő kultivátorokat, amelyeket szilárd- vagy folyékony műtrágyaszóró adapterrel is kérhetnek.
Nézzük először a váz kialakítása szerint milyen típusokat találnak meg nálunk:
Vannak merev vázasak vagy hidraulikusan csukhatók. Lássuk ezek előnyeit, illetve hátrányait!
A merev váz főleg akkor ajánlható, ha nem kell közúton közlekednie, hiszen ez nem csukható keskenyebbre. 4 soros változatban 3,7 méteres, 6 sorosnál 5 méteres szállítási szélességgel kell számolnunk. Viszont az ára ennek a hidraulika hiányában kedvezőbb.

A legnépszerűbb, hidraulikusan csukható vázat két fajta kivitellel készítjük:

100X100 gerendával, amin egy-egy szélső tagot csuk fel a hidraulika, így 3,7 m a szállítási szélessége. Ez használható 4 vagy 6 soros vetőgép után is, attól függően, hogy leengedjük-e a szélső tagokat a művelésnél. Ennél a változatnál a művelőelemek közel vannak a traktorhoz, így könnyebb tartani a sort.

A másik változatnál már két-két szélső tagot csuk a hidraulika, így elérjük az igen karcsú, 2,5 méteres szállítási szélességet, amivel közúton is nyugodt szívvel közlekedhetünk. Ez a megoldás dupla vázat igényel, így a művelőelemek kicsit távolabb vannak a traktortól. 6 vagy akár 8 soros változatban is gyártjuk.

Ez a legnépszerűbb modellünk, számos gépünk dolgozik Ausztriában, Németországban is. Kezelése a hidraulika miatt kényelmes,és biztonságosabb vele közlekedés is.

Széles termékpalettánkban mindenki megtalálhatja, amire a gazdaságában szüksége van.

De ha mégsem, egyedi gyártást is vállalunk!

A jövő hónapban folytatjuk sorközművelőink bemutatását, hiszen kapa kialakítás és műtrágyaszóró adapter szempontjából is sok érdekességgel szolgálhatunk, olvassa el hírlevelünket márciusban is!
Addig pedig kövessen miket Facebookon, Instagramon, iratkozzon fel Youtube csatornánkra, hogy minden friss hírről értesüljön!

Jó tervezgetést kívánunk!

Ha segítségre van szüksége, állunk rendelkezésére!

Üdvözlettel,

Farkas Csaba
ügyvezető, tervezőmérnök

Metalwolf Kft.

 

 

Comments for this post are closed.