A tarlóhántás legkorszerűbb eszközei a szántóföldi nehéz kultivátorok

A Metalwolf Kft. kínálatában sokféle szántóföldi kultivátort, vagy „leánykori nevén” grubert találhat.

 

A szántóföldi nehéz kultivátorok a mostanában egyre népszerűbb forgatás nélküli művelésnek szintén alapvető eszközei.

10-27cm művelési mélységben, tarló művelésére, szármaradvány bedolgozására alkalmasak. A vázak függesztett két gerendelyes, és félig függesztett, két és három gerendelyes kialakításúak.

A kapakiosztás lehet kettő vagy három soros. A két sorba rendezett kapák 42 cm, a három sorosak 27 cm-es kapaosztással készülnek.
A szerelhető kapafej különböző méretű vésőorr, és szárny kombinációval az adott munkára a leginkább megfelelő szerszám állítható össze. A nyírócsavarral biztosított kapaszárak dőlésszöge állítható, így jobb talajba hatolás érhető el kötött talajokon is.

Ezek az eszközök kultivátorkapáikkal szélesebb munkamélység-tartományban képesek dolgozni, mint a tárcsás talajművelők. Nem porosítanak, jobban lazítanak és ennek köszönhetően a talajélet szempontjából jobb struktúrát hoznak létre.
A kapasorok számával arányosan javul a kultivátorok lazító és keverő hatása. A kapaosztását úgy alakítottuk ki, hogy minél nagyobb átömlési keresztmetszettel rendelkezzenek a talaj és a mulcs áramlásához, azaz ne tömődjenek el munka közben. 

A szántóföldi kultivátoroknál a kultivátor kapák egyenetlen talajfelszínt hagynak hátra, ezért utánuk egyengető tárcsákat helyeztünk el, amelyeknél a szögállás és művelési mélység is állítható.
A hengerek lezárják a talaj felszínét: ékgyűrűs- vagy lemez hengert kínálunk a szántóföldi kultivátorainkhoz. Függesztett változatoknál 480 mm átmérőjű, 100 laposztású ékgyűrűs henger, félig függesztettnél ékgyűrűs henger, vagy 130 mm osztású, 600 mm lemez henger (DD henger) választható. Mindkét hengertípus sárkaparóval szerelt.

Függesztett művelés szélesség: 2,5 m; 3 m; 4,7 m A teljesítményigényük 90-180 LE között van, mérettől függően.

Félig függesztett művelési szélesség: 3 m, 4,8 m, 5,7 m A teljesítményigény a mérettel arányosan növekszik, 120–250 LE között.

A 3 m fölötti eszközök hidraulikusan csukhatók, szállítási szélességük 3 m

Széles termékpalettánkban mindenki megtalálhatja, amire a gazdaságában szüksége van.
De ha mégsem, egyedi gyártást is vállalunk!Gépeink minőségi alapanyagokból készülnek, 30 év tapasztalatával. Az alkatrész ellátás nálunk folyamatosan biztosított, garancia időn túl is.
Kövessen minket Facebookon, Instagramon, iratkozzon fel Youtube csatornánkra, hogy minden friss hírről értesüljön!

Ha segítségre van szüksége, állunk rendelkezésére!
Keressen minket elérhetőségeinken:
info@metalwolf.hu
Iroda: 06 78 517 070
Mobil: 06 20 350 8059

Üdvözlettel,
Farkas Csaba